Menu


 

LEerjaar 1

Welkom allemaal in het 1e jaar van de sportklas  

In de 1e klas is je eerste kennismaking met de sportklas van het Sint-Joris college. Dit kan best een beetje spannend zijn. Dat heeft iedereen. Daarom beginnen we in de eerste weken van het schooljaar met enkele kennismakingslessen Tijdens deze lessen gaan we op een sportieve en leuke manier spellen doen waarbij je  gaat samenwerken en daardoor je klasgenootjes snel leert kennen.  

Na de kennismakingslessen ga je tijdens het schooljaar kennis maken met wel 10 verschillende sporten. Zo gaan de 1e jaars sportklasleerlingen dit schooljaar kennis maken met onder andere freerunning, voetbal bij PSV, judo, hiphop, waterpolo, skiën, squash en waterskiën. Bij elke sport beginnen we op een laag niveau waarin iedereen mee kan doen. Daarna bouwen het rustig op. Jij bepaalt je eigen tempo, je mag laten zien wat je kan en eigen ideeën inbrengen en zelfs eventueel een (deel van een) les geven. Kortom, de sportklas les is een uitdaging voor iedereen!

Daarnaast dragen de 1e jaars sportklasleerlingen ook een stukje bij aan het Jeugdsportfonds. Deze organisatie zorgt ervoor dat alle kinderen in Nederland de mogelijkheid krijgen om te sporten bij bijvoorbeeld een vereniging, ook als dit binnen het gezin financieel niet haalbaar is. Een mooi gebaar.  

Lees  hier de informatie over de actuele sportklasactiviteiten. 


TERUGSint-Joriscollege | Roostenlaan 296 | 5644 BS Eindhoven | 040-2116090 | info-sintjoris@sghetplein.nl