Menu


Studiebegeleiding, studieles en hulpprogramma's

Studiebegeleiding

 

Het Sint Joriscollege werkt samen met Spectrum Brabant, een professioneel huiswerkinstituut, met diverse locaties in Brabant.

Zij bieden dagelijks diverse vormen van studiebegeleiding aan in vaste lokalen binnen school. Aan deze vorm(en) van begeleiding zijn kosten verbonden. Spectrum Brabant is een social enterprise en werkt met tarieven naar draagkracht.

Indien u denkt, dat uw zoon/dochter hier baat bij zal hebben, klik dan op bijgevoegde link https://www.spectrumbrabant.nl/huiswerkinstituut/huiswerkbegeleiding-eindhoven

Hier vindt u meer informatie over de mogelijkheden en kunt u zich ook aanmelden voor een vrijblijvend intakegesprek.

Spectrum Brabant heeft oog voor iedere individuele leerling, met ieder zijn/haar sterke kanten, maar ook zijn/haar eigen ontwikkelpunten. Hierom bieden wij begeleiding op maat, waarbij met kleine, veilige stapjes de grotere doelen bereikt worden. 


Hulpprogramma's

Woordjes leren en 'weetjes' (feiten) uit je hoofd leren kan een prettige leeractiviteit zijn; noodzakelijk om woorden van talen, weetfeiten van bijvoorbeeld geschiedenis, biologie en aardrijkskunde te leren.
Als je op school zit, heb je er vrijwel elke dag mee te maken. Thuis krijg je er ook vaak mee te maken!
Het programma wrts is speciaal geschreven om jou te helpen met het leren van woordjes of feiten! Het maakt niet uit of het nu voor Nederlands, Frans, Duits Engels, geschiedenis, aardrijkskunde, biologie of welk vak dan ook is. Met het programma wrts kun je zelf woorden en feiten/weetjes op een vlotte en prettige manier inoefenen en overhoren.
Er zijn al heel wat lijsten gemaakt met woorden uit lesmethoden of werkwoorden die je kunt gebruiken; je kunt ook zelf eigen lijsten van woorden maken en deze opslaan en bewaren.
Overhoor jezelf? Zeker doen!
www.wrts.nl 


Studieles

In de brugklas staat voor alle leerlingen één studieles per week op het rooster. In deze les staan algemene studievaardigheden, rekenen en taal centraal.

 

TERUGSint-Joriscollege | Roostenlaan 296 | 5644 BS Eindhoven | 040-2116090 | info-sintjoris@sghetplein.nl