Ontdek De kunstklas 

Wij zijn een erkende Cultuurprofielschool en onze KunstKlas bestaat al 25 jaar. Je kunt al vanaf de brugklas (vwo, vwo/havo of havo/mavo) deelnemen aan de KunstKlas. De KunstKlas duurt 3 jaar. Wil jij je hierna nog verder verdiepen? Dan kun je in de bovenbouw doorstromen naar een talentprogramma en zelfs een van de disciplines als eindexamenvak kiezen. 

De ervaring leert dat een creatieve specialisatie je middelbare schoolopleiding iets speciaals geeft en bovendien is het natuurlijk superleuk om elke week veel met kunst en cultuur bezig te zijn. Het programma is opgezet in samenwerking met Centrum voor de Kunsten Eindhoven (CKE), dat ook diverse lessen verzorgt. Het is niet ons uitgangspunt dat deelnemende leerlingen van kunst hun beroep gaan maken, maar inmiddels hebben heel wat leerlingen hun weg naar het kunstvakonderwijs gevonden. Onze opzet is dan ook de deur naar het kunstvakonderwijs zo wijd mogelijk open te zetten.   


   


Hoe werkt het?

Je kiest al in de brugklas voor de kunstrichting die jou het meeste aanspreekt:  Theater, Muziek, Dans of Beeldende Vorming. Je komt dan in een aparte KunstKlas havo/vwo of mavo/havo. Je volgt dan samen met je KunstKlas-klasgenoten een aangepast rooster waardoor je ongeveer 10 lesuren per week met kunst bezig bent. Op school krijg je drie uur les in jouw specialisatie, plus lessen in de overige kunstvakken. Ook krijg je lessen bij CKE of eventueel je eigen muziekschool.

Hoeveel tijd kost het?

Door vrijstelling van andere lessen is je wekelijkse schooltijd gelijk aan die van andere leerlingen. Reken wel op extra uren bij CKE en voor bezoek aan musea, theater, concerten en dansuitvoeringen. Maar hé: hoe leuk is het om dat met je school te doen?

Vrijwillige ouderbijdrage deelname KunstKlas

Deze KunstKlas verrijkt de leeromgeving en draagt bij aan de persoonlijke ontwikkeling van uw kind. Voor deelname aan de KunstKlas is een aparte inschrijving nodig met ingang van het schooljaar. Om de KunstKlas te kunnen blijven aanbieden, vragen wij ouders/verzorgers om een vrijwillige ouderbijdrage. Op basis van het aantal aanmeldingen en de totaal ontvangen vrijwillige ouderbijdragen, bepalen wij of de activiteit waarvoor apart is ingeschreven, kan doorgaan. Het niet betalen van de vrijwillige ouderbijdrage leidt niet tot uitsluiting van activiteiten die onder verantwoordelijkheid van de school worden georganiseerd. Mocht een activiteit niet doorgaan, wordt het vooruitbetaalde bedrag automatisch teruggestort op uw rekening.  

Doemiddagen

Om te kijken of de KunstKlas wat voor jou is, kan je meedoen aan vier doemiddagen. De eerste twee middagen probeer je twee specialisaties uit. De twee volgende middagen ga je werken aan een presentatie voor je ouders, vrienden en vriendinnen. Leuk? Meld je hier dan aan.

meer weten? 

Klik dan hieronder op de discipline van je keuze.