Mediatheek

Op de eerste verdieping van de school bevindt zich een mooie mediatheek. Deze wordt door leerlingen en medewerkers dagelijks gebruikt voor diverse doeleinden.

De medewerkers verzorgen een grote collectie bestaand uit diverse materialen voor alle leerlingen en medewerkers van de school. We adviseren leerlingen bij de keuze van een boek en maken hen wegwijs in de mediatheek.

De mediatheek is een plek om te studeren, alleen of in een groepje, om informatie te verzamelen en wegwijs te worden in de digitale wereld. Leerlingen kunnen werken aan een computer of komen zelfstandig studeren aan een van de werktafels.

Aura startpagina

Hier kun je in de catalogus zoeken naar boeken via [zoeken], de knop [ontdekken] en boeken op thema vinden via de [themalijsten].

Als je een account hebt aangemaakt kun je hier ook je boeken verlengen en reserveren in [mijn auraspace].

Bij [websites] vind je betrouwbare sites met informatie over diverse onderwerpen, zeer geschikt voor je werkstukken.

Facebookpagina Mediatheek

Voor het laatste nieuws uit de mediatheek.

Instagram-pagina Mediatheek

Website mediatheek

Hier vind je de huisregels van de mediatheek en informatie over onze collectie.

Ook wijst de website van de mediatheek je de weg in alles wat te maken heeft met lezen, literatuur, informatievaardigheden, mediawijsheid en activiteiten van de mediatheek. Je vindt er handige apps voor verschillende vakken, links naar nieuws en actualiteiten en links naar pagina’s over uiteenlopende onderwerpen zoals Kunst Klas en Examens.

Sint-Joriscollege informatievaardig

Informatievaardigheden zijn vaardigheden die helpen bij het zoeken, vinden, beoordelen en verwerken van informatie. Offline en online. Op deze website wordt stap voor stap uitgelegd hoe je goede informatie kunt vinden, selecteren en uiteindelijk presenteren. Handig voor je profiel- of sectorwerkstuk.