Project eerlijke kansen – gratis bijles

Het project eerlijke kansen van ASML en Spectrum Brabant is bedoeld als ondersteuning voor alle leerlingen die een achterstand hebben opgelopen ten gevolge van een diversiteit van factoren.

Denk aan schooluitval door corona, ziekte, onvoldoende financiële draagkracht, psychosociale problemen, motivatieproblemen, etc.

Leerlingen kunnen zich niet rechtstreeks aanmelden maar worden verwezen door de samenwerkingspartners van het project. Onze school is ook partner.

ASML en Spectrum Brabant stellen medewerkers belangeloos ter beschikking om kwetsbare leerlingen te ondersteunen in de vorm van online bijlessen.

Dit betekent dat een leerling bijles krijgt van een medewerker van ASML die is bijgeschoold door Spectrum Brabant.

De ASML medewerkers zijn geen docenten, maar willen graag hun kennis delen met jongeren. Velen hebben enige ervaring in het onderwijs, bijvoorbeeld door het geven van gastlessen vanuit ASML.

De online bijlessen, een reeks van 6, zijn gratis.

Via de contactpersoon van school kunnen ouders hun kind aanmelden.

Ook vanuit school (denk aan mentoren en vakdocenten) kunnen leerlingen via de contactpersoon van school aangemeld worden.

Contactpersoon vanuit school: mw. Jiska Ligtenberg j.ligtenberg@parmantscholen.nl

<span style="font-size:11.0pt;line-height:107%;font-family:&quot;Calibri&quot;,sans-serif; mso-ascii-theme-font:minor-latin;mso-fareast-font-family:Calibri;mso-fareast-theme-font: minor-latin;mso-hansi-theme-font:minor-latin;mso-bidi-font-family:&quot;Times New Roman&quot;; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;mso-ansi-language:NL;mso-fareast-language:EN-US; mso-bidi-language:AR-SA">Voor meer informatie: https://www.spectrumbrabant.nl/eerlijke-kansen/