Techniek-gastles “de Bionische mens”

Op woensdag 17 november hebben de techniek-leerlingen van klas M2A en A1C een gastles gekregen van “de Bionische mens”, Arie Rommers.

Arie verloor als dertienjarige jongen zijn hand toen een granaat waarmee hij speelde ontplofte. Hij vertelde aan de leerlingen hoe het tragische ongeluk heeft kunnen gebeuren en hoe hij daarna heeft moeten revalideren en heeft moeten leren leven met de gevolgen van zijn ongeluk. Inmiddels heeft hij een futuristische bionische hand van staal en carbonfiber, aangestuurd door contacten die in verbinding staan met zijn onderarm. De leerlingen kregen uitleg over diverse protheses bij zowel mens als dier. Uiteraard kwamen ook de high tech robots van Boston Dynamics voorbij in de presentatie die Arie aan ons gaf en hoewel de 25.000 euro dure hand een hoogstaand stukje techniek is moet je hem niet vergeten aan de oplader te leggen, zo vertelde Arie; ,,Ik pakte een winkelwagentje bij de Albert Heijn, maar toen ik los wilde laten was de batterij leeg…”

De leerlingen waren zeer onder de indruk van zijn verhaal en de techniek in zijn arm. Wellicht komt “de bionische mens” nogmaals op bezoek en kun je hem zelf de hand schudden.
Media
  • foto wijzen met bionische hand
  • IMG_4040
  • IMG_4047