Workshop straatmeubels
Op 24 oktober organiseert gemeente Eindhoven een workshop over de invulling van de openbare ruimte. Het stationsplein wordt de komende jaren opnieuw ingericht en jij kan hieraan bijdragen!

Rondom het station en de Fellenoord zal een enorme transformatie plaatsvinden de komende jaren. Hier en daar wordt al een begin gemaakt. Waar nu 200 mensen wonen zullen in de toekomst 7000 mensen komen te wonen. Minder auto’s en meer ruimte voor fietser en voetganger, meer ruimte voor groen en een nieuw busstation.

Ook de openbare ruimte zal veel veranderen. Die openbare ruimte is van iedereen. De gemeente denkt na over de eerste herkenbare objecten in de openbare ruimte en gaat van start met een speeltoestel (in de breedste zin van het woord). Hoe kunnen zij dit nu beter doen dan met de gebruikers samen? Daarom ook deze uitnodiging voor de workshop aan onze leerlingen. 
 
Tijdens de Dutch Design Week (21 – 29 oktober) presenteert de gemeente de toekomstplannen (o.a. door middel van een grote maquette waar jullie doorheen kunnen lopen) en houden ze een aantal workshops om samen tot een speeltoestel te komen. Een workshop duurt 1,5 uur en verloopt onder leiding van een ontwerper. Er worden verschillende soorten materialen en andere hulpmiddelen aangeboden zodat iedereen voor zichzelf een model/schets/beeld kan maken wat past bij zijn of haar wens van een speeltoestel.

Aan het einde van de workshop heeft iedereen zelf een schets/model gemaakt en daarbij een kort gesprekje gevoerd met een van de begeleiders van de workshop over wat er voor hem/haar zeker niet mag ontbreken. Alle modellen/schetsen worden de rest van de week tentoongesteld in de vitrine. En de ontwerper zal alles wat er in de week gemaakt en bedacht is, meenemen in een uiteindelijk concept ontwerp. 

Heb je interesse om hieraan deel te nemen, meld je dan via Teams bij meneer Wouter van den Berg.


Media
  • Uitnodiging DDW23