Menu


Kunstklas

In 1998 is het Sint-Joriscollege gestart met het project Kunst & Cultuur. Hieraan kunnen leerlingen deelnemen die een bijzondere belangstelling hebben voor één van de volgende kunstdisciplines:


beeldende vorming
dans
drama
muziek

De KunstKlas is een samenwerking tussen CKE (Centrum voor de Kunsten Eindhoven) en 't Joris.Gedurende de onderbouwjaren besteden de leerlingen heel wat extra uurtjes aan de door hen gekozen discipline.

 

Wil je meer weten over het programma en de toelatingseisen klik dan links in het menu op de discipline van je keuze. 


Met kunst bezig zijn, betekent ook naar kunst kijken. Hoe de professionals het doen bekijken we tijdens theater- en museumbezoeken. Je kunt je opgeven om met andere KunstKlas-leerlingen voorstellingen en exposities te bezoeken.

 

In de bovenbouw havo/vwo kunnen de leerlingen binnen het gekozen profiel of in de vrije ruimte kiezen voor één van de kunstdisciplines als eindexamenvak.

Alhoewel het niet het uitgangspunt is dat alle deelnemende leerlingen van kunst hun beroep gaan maken, hebben inmiddels heel wat leerlingen hun weg naar het kunstvakonderwijs gevonden. De opzet is de deur naar het kunstvakonderwijs zo wijd mogelijk open te zetten. Met Fontys Hogeschool voor de Kunsten wordt gedurende de bovenbouwjaren samengewerkt.

 

Hieronder de digitale folder van de KunstKlas

TERUGSint-Joriscollege | Roostenlaan 296 | 5644 BS Eindhoven | 040-2116090 | info-sintjoris@sghetplein.nl