Menu


Disciplines kunstklas

Beeldend    Beeldende vorming, binnen de KunstKlas (voorheen project Kunst & Cultuur), is bedoeld voor alle kinderen die zichzelf graag de kans willen geven om zich de “taal” van het beeld eigen te maken. Misschien om er later een carrière of goede hobby van te maken. In ieder geval om gevoeliger te worden voor de mogelijkheden en kracht van het beeld dat bewust of onbewust ons dagelijkse leven mee bepaalt. Enig talent op beeldend gebied is wenselijk voor dit project maar belangrijker is: bereid zijn om te leren, hard werken, beeldend werken deel maken van je dagelijks leven, je durven openstellen voor allerlei vormen van beeldende (en relaties met andere) kunsten.
     
 Dans  

Dans binnen de KunstKlas is bedoeld voor jongens en meisjes die het liefst dansend door het leven gaan. De opleiding is geschikt voor leerlingen die willen ontdekken of het professionele dansvak iets voor hen is. Gedurende de jaren op het Sint-Joriscollege kunnen zij zich oriënteren op het dansvak en kunnen zij zich voorbereiden op een dansopleiding.
De opleiding is ook bedoeld voor leerlingen die veel willen dansen en die zich hierin verder willen ontwikkelen. Deze leerlingen hebben minder vastomlijnde toekomstplannen met betrekking tot de dans. Zij hebben gewoon heel veel plezier in dans en zij zijn bereid om ongeveer negen uur per week intensief met dans bezig te zijn.

     
 Drama   Drama binnen de Kunstklas is bedoeld voor alle kinderen die plezier beleven aan het spelen van toneel. Je hoeft geen supertalent te zijn en een jarenlange ervaring is ook niet nodig. Noodzakelijk is wel: bereid zijn om te leren, hard werken, je grenzen durven verkennen, je durven openstellen en goed kunnen samenwerken.
     
 Muziek   Muziek binnen de KunstKlas is bedoeld voor kinderen met een passie voor muziek. Dit kan een instrument zijn of zang.
Het uitgangspunt van dit project is het scheppen van een inspirerende, uitdagende en prettige leeromgeving die zoveel mogelijk aansluit bij de belevingswereld van de leerling. De nadruk ligt op het zelf doen en ervaren.
Bovenstaand uitgangspunt biedt voor de leerling de mogelijkheid om zich in de eerste drie leerjaren muzikaal te ontwikkelen met een eventueel vervolg in de bovenbouw of zelfs een vervolgopleiding op bijvoorbeeld de Rockacademie of het Conservatorium. 
     
TERUGSint-Joriscollege | Roostenlaan 296 | 5644 BS Eindhoven | 040-2116090 | info-sintjoris@sghetplein.nl