Menu


LEERJAAR 3

Welkom allemaal in het 3e jaar van de sportklas.  

Of je hebt al ervaring met de sportklas vanuit het 1e of 2e jaar, of je bent nieuw in de sportklas. Het 3e jaar van de sportklas is weer een sportklasjaar met vele nieuwe en uitdagende sportklasactiviteiten. Een verschil met het 1e en 2e jaar is dat het extra lesuur gym, het sportklasuur, komt te vervallen. Voor sommige kan dit ook wel prettig zijn, omdat je de sportklas nu nog beter kunt combineren met je huiswerk, je eigen sport en wellicht al een bijbaantje. In het 3e jaar van de sportklas ga je kennismaken met meer exclusievere sporten. Je gaat bijvoorbeeld persluchtduiken. Daarnaast ga je kennismaken met de onderdelen fietscross, army-run, skiën of snowboarden in Landgraaf, ijshockeyen en wakeboarden. Als afsluiting van de sportklas ga je survivallen in de Ardennen. 

Ook staat er een stukje maatschappelijke verbreding op het programma. Zo hebben de 3e jaars sportklasleerlingen afgelopen jaar een sportief bezoek gebracht aan een asielzoekers centrum. Daar hebben ze kennisgemaakt met leeftijdsgenootjes uit onder andere Syrië en werd er samen gesport. 

 

Net als in het 2e jaar kun je er als sportklasleerling voor kiezen om ballenjongen of ballenmeisje bij de belofte van PSV of bij de dames van PSV te worden. Enkele sportklasleerlingen hebben het zo goed gedaan de afgelopen 2 jaar dat ze nu vaste ballenjongen zijn geworden bij het eerste van PSV in het Philips stadion. 

 

De sportklas op het Sint-Joriscollege sluit je af in het 3e jaar met een fantastische dag vol spanning en “wow” momenten in de Ardennen.  

 

Lees  hier de informatie over de actuele sportklasactiviteiten. 

 

TERUG



Sint-Joriscollege | Roostenlaan 296 | 5644 BS Eindhoven | 040-2116090 | info-sintjoris@sghetplein.nl