DE BRUGKLAS OP 'T JORIS

Om op onze school aangenomen te worden heb je het volgende advies nodig:

VMBO-(G)T
HAVO
VWO

Als je advies past bij onze school, kom je bij ons in één van de volgende brugklassen :

vwo klas
havo/vwo klas
mavo/havo klas

Na de brugklas ga je verder in vwo 2, havo 2 of mavo 2.

WAT VINDEN WIJ BELANGRIJK
Op ’t Joris ontdek je jezelf en de wereld. Je kunt je talenten en interesses bij ons ontdekken, ontwikkelen en kun je groeien in je zelfstandigheid. Wij geven je ruimte voor het maken van jouw keuzes. We hebben lang en veel ervaring met het bieden van keuzevrijheid aan onze bovenbouwleerlingen en de topsportleerlingen. Deze kennis zetten we ook in in de onderbouw. En natuurlijk begeleiden we je daar goed bij. Wij hebben ons onderwijs kleinschalig georganiseerd in teams en coachgroepen. Daarnaast besteden wij veel aandacht aan hoe leerlingen met elkaar omgaan en hoe het met jou gaat. Een prettige sfeer en dat jij je thuis voelt, vinden wij erg belangrijk!

WAT DOEN WIJ
Wij zijn een erkende Cultuurprofielschool, een Brainportschool, een Topsport Talentschool (EVOT) en we zijn aangesloten bij het netwerk Wetenschapsoriëntatie Nederland (WON). We besteden dan ook veel aandacht aan verschillende kunstvormen, onderzoeken, ontwerpen, oefenen met ondernemen, we stimuleren zelfstandigheid en zelfredzaamheid en werken leerdoelgericht, zodat jij met al je kennis en vaardigheden, keuzes kunt maken die bij jou passen voor jouw plek in de maatschappij.

HOE ONDERSTEUNEN WIJ
Elke (brug)klas heeft twee docenten die samen voor één klas zorgen: de coaches. Een coachgroep bestaat dan ook uit maximaal 16 leerlingen. De coaches geven klassenuren en studielessen, informeert je ouders over belangrijke zaken, voert 1 op 1 gesprekken met je en jou helpt je weg te vinden binnen de school. Ook vinden we het belangrijk dat je hulp krijgt als je die nodig hebt. Huiswerk leren of maken moet je leren. Dat gebeurt in de studieles, maar ook in de vaklessen. We gebruiken onder andere de planagenda om je verder op weg te helpen.

LEUKE ACTIVITEITEN
Naast het programma dat je met je klasgenoten volgt, laten we je kennismaken met de wereld om je heen door interessante activiteiten en projecten binnen en buiten de school, zoals excursies, reizen, Respect4U, de kennismakingsweek voor de brugklas, Joris Open Podium, Plankenkoorts, de Zuid-Afrika expeditie, het Erasmusproject en ook leuke excursies in de omgeving.

EXTRA AANBOD IN DE ONDERBOUW
Wil je je verdiepen of ben je op zoek naar een extra uitdaging? Dan kun je bij ons ook nog kiezen voor de KunstKlas of de Sportklas. In de brugklas vwo, vwo/havo en vanaf vwo 2 krijg je het vak Wetenschapsoriëntatie en voor leerlingen die school met hun topsport willen combineren, is er de Topsport Talentschool. Wist je dat wij de enige school zijn in Eindhoven en omgeving met deze status.

Wat je ook kiest, op ’t Joris dagen we je graag uit om jouw unieke talenten te ontdekken en verder te ontwikkelen.

LEER ELKAAR KENNEN OP ’T JORIS
Wij geven je de tijd om te wennen aan de nieuwe school, het gebouw, de afspraken en je coach.
Je vindt het vast ook fijn als er in je brugklas enkele leerlingen zitten die je al kent. Wij proberen bij de klassenindeling hier rekening mee te houden.

In juni is er een kennismakingsmiddag waar je de coaches, docenten en de andere brugklassers ontmoet. In het begin van het nieuwe schooljaar organiseren we een kennismakingsweek. Tijdens deze week ga je samen sporten, volg je workshops en nog veel meer.

VRAGEN?
Misschien heb je al vragen. De antwoorden op de meest gestelde vragen hebben we hier verzameld. Mocht je vraag er niet bij staan, stuur dan gerust een mailtje naar info-sintjoris@parmantscholen.nl