erasmus-project

Erasmus+ ME
Met deze titel start het tweejarige Erasmus+ project waaraan onze school deelneemt. Tijdens dit project gaan leerlingen en docenten van onze school aan de slag met cultuur, integratie en vooroordelen. Waarom doen we dingen zoals we ze doen? Waarom vinden wij dingen raar die andere vanzelfsprekend vinden? Maar ook, wat zijn de lekkerste traditionele gerechten van ons land?

Met deze vragen gaan wij met onze leerlingen op pad, gewapend met scherpe vragen en onze camera. Gelijktijdig gaan leerlingen in Oostenrijk, Finland, Turkije, Spanje en Portugal met hetzelfde doel op pad. Alle bevindingen worden gedeeld op ons gezamenlijke YouTube-kanaal en Instagram account. Het doel hiervan is om een duidelijker beeld van elkaars landen te krijgen en vooroordelen te bekijken, bevestigen of ontkrachten.

De start voor dit project wordt in de eerste week van oktober op onze school gemaakt, wanneer docenten uit alle betrokken landen onze school bezoeken. We laten als school dan zien wat de Nederlandse cultuur is. Maar we gaan ook kijken bij de Eerste Opvang Anderstaligen en we zullen diverse lezingen bijwonen.

Om alvast het goede voorbeeld te geven, zullen de docenten ook in deze week het Instagram account al actief gaan gebruiken. Dus volg @erasmus_sjc voor de laatste informatie.