Mediatheek

Op de eerste verdieping van de school bevindt zich onze mooie mediatheek. In de mediatheek ben je welkom voor het lenen van boeken en andere materialen, informatie te vragen over de collectie en de mediatheek of om zelfstandig te studeren. 

De mediatheek is een plek om te studeren, alleen of in een groepje, om informatie te verzamelen en wegwijs te worden in de digitale wereld. Leerlingen kunnen werken aan een computer of komen zelfstandig studeren aan een van de werktafels.

Boeken reserveren via Aura

In de Aura startpagina kun je in de catalogus zoeken naar boeken via [zoeken], de knop [ontdekken] en boeken op thema vinden via de [themalijsten].

Als je een account hebt aangemaakt kun je hier ook je boeken verlengen en reserveren in [mijn auraspace].

Bij [websites] vind je betrouwbare sites met informatie over diverse onderwerpen, zeer geschikt voor je werkstukken.

Website Mediatheek

Op de website van de mediatheek vind je de huisregels van de mediatheek en informatie over onze collectie.

Ook wijst de website van de mediatheek je de weg in alles wat te maken heeft met lezen, literatuur, informatievaardigheden, mediawijsheid en activiteiten van de mediatheek. Je vindt er handige apps voor verschillende vakken, links naar nieuws en actualiteiten en links naar pagina’s over uiteenlopende onderwerpen zoals Kunst Klas en Examens.

Sint-Joriscollege informatievaardig
Informatievaardigheden zijn vaardigheden die helpen bij het zoeken, vinden, beoordelen en verwerken van informatie. Offline en online. Op deze website wordt stap voor stap uitgelegd hoe je goede informatie kunt vinden, selecteren en uiteindelijk presenteren. Handig voor je profiel- of sectorwerkstuk.

Social media Mediatheek
Volg ons om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.
Facebookpagina Mediatheek
Instagram-pagina Mediatheek