Ontdek De kunstklas 

Geniet jij van alle aandacht die je krijgt op een podium en kun je nu al niet wachten totdat je mag stralen tijdens de musical in groep 8? Of zit je uren te schilderen of boetseren op prachtige kunstwerken en wil je hier graag nog meer mee bezig zijn? Speel je juist de sterren van de hemel op jouw instrument en wil je dit graag met een groep andere enthousiastelingen doen? Of is dansen jouw passie en wil je hier de verbreding in zoeken?

Dan is onze KunstKlas helemaal iets voor jou!

Je kiest al in de brugklas voor de kunstrichting die jou het meeste aanspreekt:  Theater, Muziek, Dans of Beeldende Vorming. Je komt dan in een aparte KunstKlas havo/vwo of mavo/havo. Je volgt dan samen met je KunstKlas-klasgenoten een aangepast rooster waardoor je ongeveer 7 lesuren per week met kunst bezig bent. Op school krijg je drie uur les in jouw specialisatie, plus lessen in de overige kunstvakken. 

wat is de kunstklas?

De naam zegt het al, in de KunstKlas ben je heel veel bezig met kunst en cultuur. Je kiest voor jouw eigen specialisatie, waar je kunt kiezen voor dans, muziek, theater of beeldende kunsten. In deze specialisatie krijg je 3 lesuren in de week les op onze school. Daarnaast krijg je ook les in alle andere kunstvormen die we aanbieden. Dus als je kiest voor theater, krijg je ook les in dans, muziek en beeldende vorming. In de brugklas maak je in de tweede helft van het jaar kennis met een programma op het Centrum voor de Kunsten in Eindhoven (CKE), waar nog meer verbreding in het kunstaanbod gegeven wordt.

In de hogere jaren maak je een keuze in wat je gaat doen. Je kunt enkel de KunstKlas op onze school volgen, maar je kunt ook voor een uitgebreider programma kiezen door het te combineren met het aanbod van het CKE. Dit is in samenwerking ontwikkeld en sluit aan op het programma op school en op de lestijden.

voor wie is de kunstklas?

Na het lezen van de inleiding ben je al tot hier gekomen, dus waarschijnlijk herken je jezelf al in één van de omschrijvingen. De KunstKlas is dan iets voor jou, want het gaat er niet per se om dat je later je geld wil verdienen met jouw kunstvorm. Het gaat erom dat je zin hebt om aan je kunstzinnige ontwikkeling te werken en het leuk vindt om ermee aan de slag te gaan.

Wanneer je wel professionele plannen hebt is het aan te raden om het programma op school te combineren met het aanbod bij het CKE. Hierdoor krijg je nog meer bagage en wordt je voorbereid op de vervolgopleidingen.

Hoe gaat het in de bovenbouw? 

Het KunstKlasprogramma is alleen bedoeld voor klas 1 tot en met 3. Je kunt daarna nog steeds verder gaan met het talentprogramma op het CKE. Op onze school kun je op havo en vwo jouw specialisatie kiezen als eindexamenvak.

Meer weten? 

Voor overige vragen kun je contact opnemen met Joris Barnier,  j.barnier@parmantscholen.nl.