Ontdek de Sportklas


Ben jij iemand die graag beweegt, sporten leuk vindt, met veel sporten- en sportonderdelen kennis wil maken, winnen niet altijd het belangrijkste vindt, een brede belangstelling hebt voor alles wat met sport en bewegen te maken heeft en graag met je klasgenoten op een leuke sportieve- en sociale manier sportieve activiteiten wil ondernemen??

Dan is de Sportklas van het Sint-Joriscollege echt helemaal iets voor jou!!
 

Wat is de Sportklas

Zit je in de Sportklas in leerjaar 1 en leerjaar 2 dan heb je 1 lesuur extra gymles. Het zogenaamde sportklasuur. Fantastisch natuurlijk want, naast de 3 gymlesuren die in je lesrooster staan, gym je dus maar liefst 4 lesuren per week. Daarnaast heb je gemiddeld 1x per maand een uitdagende sportieve clinic binnen– maar veel vaker ook buiten school. In de 3e klas heb je alleen nog maar 2 normale gymlessen. Het lesuur gym, het sportklasuur past helaas niet meer in het lesrooster. Natuurlijk krijg je wel door het jaar heen ontzettend leuke, uitdagende en sportieve clinics. Waarbij je net wat extra’s krijgt…
 

 

doel en voor wie

Het doel van de sportklas is om op een leuke en sportieve manier met elkaar te ontdekken wat voor sporten en sportonderdelen er allemaal zijn. We gaan je sportieve kennis en vaardigheden op een leuke – veilige – uitdagende en zinvolle manier verbeteren en vergroten. Je geeft hierbij je eigen grenzen aan. Naast proberen moet je niks.
Iedereen die graag sportief bezig is, maar ook wil leren over (nieuwe) sporten, iedereen die enthousiast is, iedereen die inzet wil tonen en vooral niet bang is om moe te worden te worden, iemand die een uitdaging niet uit de weg gaat is meer dan welkom in de sportklas. Je hoeft dus absoluut niet goed in sport te zijn om in de sportklas te komen. Gemotiveerd zijn is het allerbelangrijkste.
 

Wat voor sporten doe je zoal in de Sportklas?

In de sportklas is geen schooljaar hetzelfde. Veel sporten komen elk jaar terug, maar elk jaar zit er ook wel weer een nieuwe sport of sportonderdeel in de sportklas. We zijn namelijk steeds op zoek naar de sporten die jij helemaal te gek vindt. Dit bepalen we natuurlijk niet alleen, we luisteren hierbij ook altijd heel goed naar jullie, de leerlingen.
Sporten die op dit moment in de sportklas zitten zijn onder andere:
Skiën, waterskiën, paddel, boksen, golf, freerunning, American Football, bmx-en, snowboarden en judo. Dit wil je toch allemaal niet missen!!

Het hele programma zien? Kijk hier. 
 

Heb je in de 4e, 5e of 6e klas ook Sportklas?

De Sportklas stopt vanaf leerjaar 4. Een vervolg op de sportklassen is om te kiezen voor het schoolexamenvak LO2 op de mavo of voor Bewegen Sport & Maatschappij (BSM) op de havo en/of het vwo. Wat je geleerd hebt in de onderbouw bij de sportklassen, is een prima voorbereiding op LO2 en BSM in de bovenbouw. Het volgen van LO2 en BSM geeft een goede voorbereiding op opleidingen als Fontys Sporthogeschool, CIOS, fysiotherapie, bewegingswetenschappen enz.

 

Vrijwillige ouderbijdrage SportKlas

 


De Sportklas verrijkt de leeromgeving en draagt bij aan de persoonlijke ontwikkeling van uw kind. Voor deelname aan de Sportklas is een aparte inschrijving nodig met ingang van het schooljaar. Om de Sportklas te kunnen blijven aanbieden, vragen wij ouders/verzorgers om een vrijwillige ouderbijdrage. Op basis van het aantal aanmeldingen en de totaal ontvangen vrijwillige ouderbijdragen, bepalen wij of de activiteit waarvoor apart is ingeschreven, kan doorgaan. Het niet betalen van de vrijwillige ouderbijdrage leidt niet tot uitsluiting van activiteiten die onder verantwoordelijkheid van de school worden georganiseerd. Mocht een activiteit niet doorgaan, wordt het vooruitbetaalde bedrag automatisch teruggestort op uw rekening.  


Klik hier voor het totaaloverzicht en kostenspecificatie 2023-2024 van de vrijwillige ouderbijdragen. Voor meer informatie over de vrijwillige ouderbijdrage zie ook hoofdstuk 6 ‘Financiën’ in de Joriswiki.
 

Dit klinkt allemaal leuk, maar kan ik ook ergens foto’s zien?

Natuurlijk kan dat. De Sportklas is te volgen via Facebook- en Instagram: Sint-Joriscollege. Regelmatig worden daar foto’s- en video’s van de belevenissen van de sportklasleerlingen opgezet.
 

aanmelden

Als je je wilt aanmelden voor de sportklas kan dit tijdens de officiële aanmelding voor brugklasleerlingen op het Sint-Joriscollege. Leerlingen uit het 2e en 3e jaar kunnen zich inschrijven m.b.v. het digitale inschrijfformulier die per mail verstuurd is naar de ouders/ verzorgers.  
 

nog vragen?

Als je nog vragen hebt en/of graag meer informatie over de sportklas wilt, dan kunt je contact opnemen met de sportklasorganisatie.
E-mail: sportklas@parmantscholen.nl of via het algemene telefoonnummer van het Sint-Joriscollege: 040-2116090.