Sportklas


Ben jij iemand die graag beweegt, sporten leuk vindt, met veel sporten- en sportonderdelen kennis wil maken, winnen niet altijd het belangrijkste vindt, een brede belangstelling hebt voor alles wat met sport en bewegen te maken heeft en graag met je klasgenoten op een leuke sportieve- en sociale manier sportieve activiteiten wil ondernemen??

Dan is de Sportklas van het Sint-Joriscollege echt helemaal iets voor jou!!

Wat is de Sportklas?
Zit je in de Sportklas in leerjaar 1 en leerjaar 2 dan heb je 1 lesuur extra gymles. Het zogenaamde sportklasuur. Fantastisch natuurlijk want, naast de 3 gymlesuren die in je lesrooster staan, gym je dus maar liefst 4 lesuren per week. Daarnaast heb je gemiddeld 1x per maand een uitdagende sportieve clinic binnen– maar veel vaker ook buiten school. In de 3e klas heb je alleen nog maar 2 normale gymlessen. Het lesuur gym, het sportklasuur past helaas niet meer in het lesrooster. Natuurlijk krijg je wel door het jaar heen ontzettend leuke, uitdagende en sportieve clinics. Waarbij je net wat extra’s krijgt…

Wat is het doel van de Sportklas, en voor wie is de Sportklas nu eigenlijk?
Het doel van de sportklas is om op een leuke- en sportieve manier met elkaar te ontdekken wat voor sporten- en sportonderdelen er allemaal zijn. We gaan je sportieve kennis en vaardigheden op een leuke – veilige – uitdagende en zinvolle manier verbeteren en vergroten. Je geeft hierbij je eigen grenzen aan. Naast proberen moet je niks.
Iedereen die graag sportief bezig is, maar ook wil leren over (nieuwe) sporten, iedereen die enthousiast is, iedereen die inzet wil tonen en vooral niet bang is om moe te worden te worden, iemand die een uitdaging niet uit de weg gaat is meer dan welkom in de sportklas. Je hoeft dus absoluut niet goed in sport te zijn om in de sportklas te komen. Gemotiveerd zijn is het allerbelangrijkste.

Wat voor sporten doe je zoal in de Sportklas?
In de sportklas is geen schooljaar hetzelfde. Veel sporten komen elk jaar terug, maar elk jaar zit er ook wel weer een nieuwe sport of sportonderdeel in de sportklas. We zijn namelijk steeds op zoek naar de sporten die jij helemaal te gek vindt. Dit bepalen we natuurlijk niet alleen, we luisteren hierbij ook altijd heel goed naar jullie, de leerlingen.
Sporten die op dit moment in de sportklas zitten zijn onder andere:
Skiën, waterskiën, tennis, schermen, boksen, breakdance, freerunning, American Football, bmx-en, snowboarden, judo enz. Dit wil je toch allemaal niet missen!!

Het hele programma zien? Kijk dan eens hier.

Heb je in de 4e, 5e of 6e klas ook Sportklas?
De Sportklas stopt vanaf leerjaar 4. Een vervolg op de sportklassen is om te kiezen voor het schoolexamenvak LO2 op de mavo of voor Bewegen Sport & Maatschappij (BSM) op de havo en/of het vwo. Wat je geleerd hebt in de onderbouw bij de sportklassen, is een prima voorbereiding op LO2 en BSM in de bovenbouw. Het volgen van LO2 en BSM geeft een goede voorbereiding op opleidingen als Fontys Sporthogeschool, CIOS, fysiotherapie, bewegingswetenschappen enz.

Wat kost de sportklas eigenlijk?
De kosten voor deelname aan het project Sportklas bedragen € 195,- per schooljaar. Daaruit worden alle extra sportklaslesuren en alle sportklasactiviteiten betaald.

Dit klinkt allemaal leuk, maar kan ik ook ergens foto’s zien?
Natuurlijk kan dat. De Sportklas is te volgen via Facebook- en Instagram: Sportklas Sint-Joriscollege. Regelmatig worden daar foto’s- en video’s van de belevenissen van de sportklasleerlingen opgezet.

Ik ben overtuigd, waar kan ik me aanmelden voor de Sportklas?
Als je je wilt aanmelden voor de sportklas kan dit tijdens de officiële aanmelding voor brugklasleerlingen op het Sint-Joriscollege. Leerlingen uit het 2e en 3e jaar kunnen contact opnemen met de sportklascoördinator.

Ik heb toch nog vragen, waar kan ik terecht?
Als je nog vragen hebt en/of graag meer informatie over de sportklas wilt, dan kunt je contact opnemen met de sportklasorganisatie de heer Van der Zanden en mevrouw Bazelmans E-mail: sportklas@parmantscholen.nl of via het algemene telefoonnummer van het Sint-Joriscollege: 040-2116090