Welkom bij onze JorisWiki

Welkom op de Joriswiki van 't Joris!

In deze Joriswiki treft u alle praktische informatie aan die u voorheen in de schoolgids kon vinden. Met de goede zoekfunctie willen we u graag op een makkelijke manier van dienst zijn.

5.01 Communicatie met thuis

Het belang van communicatie is niet te onderschatten. Zeker in een tijd waarin zo veel communicatiemiddelen tot onze beschikking staan en waarin we zo gewend zijn om snel op de hoogte te zijn van gebeurtenissen die zich afspelen, zich afgespeeld hebben of nog gaan gebeuren. Omdat de school met diverse geledingen te maken heeft, intern en extern, moet er een selectie zijn van communicatiemiddelen afhankelijk van de betrokken partijen.

Website
Alle informatie over de school is te vinden, na te lezen of te downloaden op onze website www.sintjoriscollege.nl.

Social media
Ook via Instagram (@SintJoriscollege) en Facebook (@Sint-Joriscollege) houden wij u op de hoogte over onze activiteiten en actualiteiten.

Brieven en e-mail naar huis
Regelmatig wordt met de ouder(s) gecommuniceerd in de vorm van brieven. Brieven worden meestal per mail verstuurd en alleen in bijzondere gevallen per post.

Ouderavond
Aan het begin van het schooljaar wordt voor elk leerjaar een kennismakingsavond georganiseerd. De ouders ontvangen dan informatie over een aantal schoolzaken die specifiek te maken hebben met het leerjaar van de leerling. Tijdens deze avond wordt kennisgemaakt met de coach van de klas en de leerlingcoördinator en de teamleider van het betreffende leerjaar. In leerjaar 3 zijn er daarnaast voorlichtingsavonden, waarvoor ouders uitgenodigd door de coach, de teamleider en/of de decaan.

Rapportage
Het hele jaar door kunnen ouders via het programma Magister de resultaten en absenties van hun zoon/dochter volgen. Eenmaal per jaar, aan het einde van het schooljaar, wordt een papieren rapport uitgereikt.

Start- en driehoeksgesprek
Ouders en leerlingen worden in het begin van het schooljaar door de coach uitgenodigd voor een startgesprek, waarin samen besproken wordt hoe het schooljaar gestart is en wat de doelen van de leerling zijn.
In de loop van het jaar presenteert elke leerling in een driehoeksgesprek met coach en ouders zijn leerdoelen en vorderingen.

Afspraken
Mochten ouders/verzorgers buiten het ouderspreekuur de coach of een vakdocent willen spreken, dan kunnen zij bij voorkeur via e-mail een afspraak maken.

Voor alle medewerkers geldt dat het e-mailadres wordt gevormd door [voorletter].[achternaam]@parmantscholen.nl

populaire artikelen