Welkom bij onze JorisWiki

Welkom op de Joriswiki van 't Joris!

In deze Joriswiki treft u alle praktische informatie aan die u voorheen in de schoolgids kon vinden. Met de goede zoekfunctie willen we u graag op een makkelijke manier van dienst zijn.

9.04 antipestprotocol

Het anti-pestprotocol van het Sint-Joriscollege heeft als doel: “Alle leerlingen moeten zich tijdens de middelbare schoolperiode veilig voelen, zodat zij zich optimaal kunnen ontwikkelen”. Door regels en afspraken zichtbaar te maken kunnen leerlingen en volwassenen, als er zich ongewenste situaties voordoen, elkaar aanspreken op deze regels en afspraken. Dat vraagt wel, dat wij leerlingen uitdagen zich assertief op te stellen. Door elkaar te steunen en wederzijds respect te tonen stellen we alle leerlingen in de gelegenheid om met veel plezier naar school te gaan.

Sinds 1 januari 2006 is het wettelijk verplicht om als school een zorgplan te hebben.
Een onderdeel van dit plan is een anti-pestprotocol. Het anti-pestprotocol geeft leerlingen, docenten en ouders / verzorgers duidelijkheid over hoe gehandeld wordt in het geval van respectloos gedrag op school. Wij vinden het als school heel belangrijk dat leerlingen elkaar respecteren en dat pesten wordt voorkomen. Op deze manier dragen de leerlingen deze waarde in de toekomst met zich mee.

Lees het gehele protocol versie 2021-2022
populaire artikelen