Welkom bij onze JorisWiki

Welkom op de Joriswiki van 't Joris!

In deze Joriswiki treft u alle praktische informatie aan die u voorheen in de schoolgids kon vinden. Met de goede zoekfunctie willen we u graag op een makkelijke manier van dienst zijn.

8.02 Toestemming verwerken persoonsgegevens van leerlingen

De school van uw kind is een Parmant School. Voor de uitvoering van onze onderwijstaken dient Parmant Scholen de gegevens van uw kind met andere organisaties te delen. We noemen hier de belangrijkste:

  • Basisschool (regulier/speciaal basisonderwijs en speciaal onderwijs): gedurende de eerste drie jaar in het voortgezet onderwijs informeren wij de basisschool over de prestaties van uw kind op onze school;
  • Vervolgschool: als uw kind de overstap maakt naar een andere school of naar een vervolgopleiding worden persoonsgegevens door middel van het onderwijskundig rapport gedeeld.
  • Stagebedrijven: om in aanmerking te komen voor (verplichte) bedrijfsstages moeten persoonsgegevens worden uitgewisseld.
  • Leveranciers van leermiddelen: leveranciers van schoolboeken en ander lesmateriaal moeten informatie hebben om uw kind leermiddelen te kunnen leveren, en ook de beheerder van het leerlingregistratie-systeem Magister heeft gegevens nodig om zijn taak te kunnen vervullen.
  • Gemeente: voor controle op naleving van de leer- en kwalificatieplicht.
  • Ministerie van Onderwijs (idem Dienst Uitvoering Onderwijs en de Inspectie van het onderwijs): zij hebben de gegevens van uw kind nodig voor de bekostiging en het toezicht op het onderwijs van onze school.
  • CJP: voor het aanvragen van de CJP Cultuurkaart voor uw kind.
  • Intergrip: digitaal volgsysteem in samenwerking met de gemeente.
De hierboven genoemde gegevensverstrekkingen zijn getoetst aan de Algemene verordening gegevens-bescherming (AVG), zij zijn noodzakelijk om te voldoen aan een wettelijke verplichting dan wel de vervulling van een taak van algemeen belang.

De belangrijkste bron van leerlinggegevens is het leerlingsysteem Magister. De cijfers van leerlingen worden bijvoorbeeld opgeslagen in Magister. Magister is beveiligd en alleen personeel van de school kan in Magister gegevens zien. Parmant Scholen hoort bij het bestuur van Ons Middelbaar Onderwijs (OMO). We delen een deel van de gegevens over leerlingen met het bestuur. We doen dit voor de gezamenlijke administratie van OMO en voor het plaatsen van leerlingen.

Voor het gebruik van digitale leermiddelen tijdens de lessen moeten leerlingen inloggen met persoonsgegevens. We hebben afspraken gemaakt over de bescherming van deze persoonsgegevens met de bedrijven die de leermiddelen leveren. Die bedrijven mogen de persoonsgegevens alleen gebruiken als Parmant Scholen daarvoor toestemming heeft gegeven en alleen voor de diensten die we hebben afgesproken. 
populaire artikelen