Welkom bij onze JorisWiki

Welkom op de Joriswiki van 't Joris!

In deze Joriswiki treft u alle praktische informatie aan die u voorheen in de schoolgids kon vinden. Met de goede zoekfunctie willen we u graag op een makkelijke manier van dienst zijn.

8.03 Informatiebeveiliging


Het is voor iedereen (de vereniging, scholen, leerlingen, ouders, medewerkers) van belang dat de informatiebeveiliging op orde is. Naast de wet- en regelgeving waaraan moet worden voldaan, wordt verenigingsbreed gewerkt aan gedegen informatiebeveiligingsbeleid. 

Wat is informatiebeveiliging?
Onder de informatie die wordt beveiligd verstaan we (onder andere) persoonsgegevens, intellectueel eigendom, bedrijfsgevoelige informatie en de informatie over/van al je relaties (waaronder leerlingen, ouders, medewerkers). Met informatiebeveiliging wil een organisatie ongewenste toegang tot, en daarnaast de verwerking en vernietiging van, informatie voorkomen. Daarnaast willen organisaties ook de gevolgen van een mogelijk datalek minimaliseren. Dit is een combinatie van beleid, procedures en maatregelen.

Informatiebeveiliging binnen vereniging Ons Middelbaar Onderwijs
De vereniging werkt met het ‘Informatiebeveiliging normenkader’ dat gebaseerd is op de ISO 27001. In het normenkader wordt gesproken over een volwassenheidsniveau van 1 tot en met 5. Het streven binnen de vereniging is dat we voldoen aan niveau 3. Naast het normenkader wordt er ook gewerkt aan Awareness en Cybersecurity. 

Het aanspreekpunt informatiebeveiliging binnen Parmant Scholen is Esther Le Large. Heeft u een vraag of wilt u iets voorleggen, stuur dan een email naar e.lelarge@parmantscholen.nl
De contactpersoon informatiebeveiliging binnen de vereniging kunt u bereiken via IB@OMO.nl 

populaire artikelen