Welkom bij onze JorisWiki

Welkom op de Joriswiki van 't Joris!

In deze Joriswiki treft u alle praktische informatie aan die u voorheen in de schoolgids kon vinden. Met de goede zoekfunctie willen we u graag op een makkelijke manier van dienst zijn.

12.03 Academische Opleidingsschool (AOS)

Als Parmant School zijn wij sinds 2028 een Academische Opleidingsschool (AOS). Dit netwerk van 7 scholen uit Zuid-Oost Brabant en 5 instituten vormt een inspirerende biotoop voor leren, ontwikkelen en onderzoek. Wij werken samen om de best mogelijke manier vorm te geven aan het opleiden en begeleiden van startende leraren, de professionalisering van zittende docenten en daarmee aan schoolontwikkeling. 

De visie is dan ook docenten (in opleiding) leren van en met elkaar in een rijke leeromgeving, ontwikkelingsgericht opleiden en professionaliseren en een onderzoekende houding en onderzoekend handelen.

In de praktijk kunnen docenten in opleiding binnen Parmant terecht voor stages. Deze stages worden begeleid door gecertificeerde opleidingsdocenten en begeleiders (werkplekbegeleiders, schoolopleiders en instituutsopleiders). Tijdens deze stages zijn er wekelijkse bijeenkomsten met al deze betrokkenen waarbij het contextrijk leren centraal staat. 

Daarnaast is er een leeratelier dat bestaat uit een groep studenten en docenten (professionele leergemeenschap) die samen willen leren rond (over en van) het leren van leerlingen. Het gaat om een groep zelfsturende (aankomende) professionals. Zij ontwikkelen een visie op de eigen professionaliteit door meer zicht te krijgen op het leren van leerlingen en het eigen leren, rekening houdend met de maatschappelijke context. Uitgangspunt zijn de persoonlijke leervragen die binnen de context van het leeratelier onderzoeksmatig worden uitgezocht, worden uitgewerkt in les- of onderwijsontwerpen.

populaire artikelen